Dubbel podium tijdens eerste race 2015

Geplaatst door Randy op 16-04-2015


Wat een mooi begin, van het nieuwe seizoen, gewoon met 2 rijders op het podium. Zoals al terug te lezen viel in de verslagen, kwamen Chantal en Randy beide op het podium terecht. Waarbij Randy 2e werd en Chantal 3e.


Het was een dag die dus mooi begon met een lekker zonnetje en een rustig/zacht windje wat over de baan trok. Tijdens de vrije training waren beide rijders rustig in hun ritme aan het komen, waarbij ze ook nog eens aan de afstelling moesten zien te werken.

Al snel was duidelijk dat er bij Chantal wat meer aangepast moest worden, dan dat er bij Randy gedaan moest worden. Nadat ook Berry zijn vrije training had voltooid met de senioren klasse. Was het opnieuw aan Chantal en Randy om de baan om te gaan, dit keer om een kwalificatie tijd te gaan plaatsen.

Chantal reed zichzelf naar een mooie 2e plek tijdens deze kwalificatie, maar gaf aan nog niet 100% tevreden te zijn, waarbij ze hoopte dat de aanpassingen die ze wou doen aan de bike zouden helpen. Randy had het iets moeilijker, reed redelijk zijn ronden, maar was niet bepaald tevreden over het gevoel van de motor. maar had ook geen idee waar hij het probleem moest zoeken.

Terwijl Co alweer druk bezig was met Chantal der bike, was Randy met Berry mee gelopen naar de baan, om Berry eventueel te helpen bij zijn kwalificatie sessie. Berry reed wel al beter en met hier en daar een aanwijzing ging het steeds wat beter.

Tijdens de 2e kwalificatie van Chantal en Randy werd het weer al iets minder, dit viel ook te merken aan de ronde tijden van hun klasse, waardoor beiden niet meer aan hun tijd konden komen van de kwalificatie daarvoor. Al met al was de 2e start plaats van Chantal en de 7e van Randy niet heel slecht, al kon het natuurlijk beter.

Berry kwam niet meer aan de start van de 2e kwalificatie omdat vlak daarvoor de regen begon, dit gaf het team weinig tijd om nog allerlei dingen te veranderen aan zijn bike, waardoor er maar werd besloten rustig alles aan te passen bij iedereen en te hopen op het beste bij de races.

Bij het oprijden van de baan voor Race 1 werden de rijders op de hoogte gebracht van de dubbele opwarm ronde, om even te kunnen wennen aan de omstandigheden zoals deze nu zouden zijn, op de natte baan. Randy vertelde na afloop dat hij juist deze 2 ronden extra veel risico nam (rare jongen) om te kijken hoe de grip was. Dat dit echter goed uitpakte was wel duidelijk bij de start, hij schoot van plek 7 naar 3 om uiteindelijk de eerste ronde als 2e door te komen.

Daarna wist hij ook nog de nummer 1 te passeren om, uit eindelijk met samen met de nummer 2 het hele veld gewoon op minimaal 1 ronde achterstand te rijden. Chantal deed het wat rustiger aan, dit omdat regen rijden toch niet helemaal haar ding is, en kwam toch netjes als 4e over de finish.

Berry kwam bij zijn race ook netjes weg en reed een paar goede eerste ronden, maar zakte halverwege de race steeds wat verder terug, dit zorgde er voor dat hij uiteindelijk maar als 9e over de finish kwam terwijl hij een tijdje rond plek 7 reed.

Ondanks de opdrogende baan, bleef het verraderlijk, alles naast de zogeheten ideale lijn, was nog behoorlijk nat, waardoor wisselen van banden het team geen goed idee leek.

Bij de start behield Randy uiteindelijk zijn eerste plek en kwam Chantal iets naar voren. Voor Randy ging het echter in de 2e ronde al fout, een inschattingsfout bij het remmen, gaf de nummer 2 een mooie kans om er voorbij te komen. Hierdoor moest Randy in de achtervolging, wat op zich wel leek te lukken, totdat hij vervolgens nog een keer een fout maakte bij de achterblijvers, dit gaf de nummer 1 een mooi gat, wat Randy niet meer wist te dichten.

Chantal was ondertussen in het zelfde tempo bezig als Randy en liep ook steeds een stukje in, haar achterstand was helaas wat te groot, waardoor ze uiteindelijk als 3e wist te finishen net voor nummer 4.

Dit leverde Randy dus een 2e plek op, waar hij zeer blij mee was en zeker de eerste race, had hem veel plezier op geleverd. Ook Chantal was zeer tevreden omdat ze toch een zeer goed resultaat had behaald, ondanks het weer en de verraderlijke omstandigheden.

Toen was het als laatste nog de beurt aan Berry, ook Berry liet zich deze race wat beter zien dan de 1e, na een goed begin en een knappe race wist hij als 5e over de finish te komen. Al met al was hij hier toch ook zeer tevreden mee.

Volgende week staat alweer de 2e race op de planning, deze wordt verreden in Lelystad, ook daar hopen we weer om er goed bij te zitten. Vooral voor Chantal en Randy zal het belangrijk zijn om deze lijn door te kunnen zetten. Dit om aansluiting te houden met plek 1 in het kampioenschap. Berry zal dan weer gezelschap krijgen van Daryl in zijn klasse, die de afgelopen race moest laten schieten, omdat hij nog in Polen was.

Hierbij willen we ook gelijk iedereen bedanken voor de steun en mooie dag de we hadden in Assen.